Notice: wpdb::prepare was called incorrectly. The query does not contain the correct number of placeholders (2) for the number of arguments passed (3). Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 4.8.3.) in /var/www/fs2/43/woodcity/public_html/wp-includes/functions.php on line 4152
Wood City -puukerrostalojen elementtiasennukset käynnissä

Wood City -puukerrostalojen elementtiasennukset käynnissä

Stora Enso hyödyntää innovatiivista puurakentamisen järjestelmää

Ensimmäisen puukerrostalon elementtien asennus Helsingin Jätkäsaaren Wood City -korttelissa on alkanut. Wood City tulee olemaan keskustan lähellä sijaitseva ekologinen kortteli, joka käsittää kaksi Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT:n rakennuttamaa puukerrostaloa, toimistorakennuksen ja hotellin sekä kaikille yhteisen pysäköintitalon. Helsingin kaupungin asunnot Oy:n (Heka) vuokra-asunnoiksi rakennettavien puukerrostalojen arvioidaan valmistuvan helmikuussa 2018, ja tämänhetkisen suunnitelman mukaan Wood City valmistuu kokonaisuudessaan loppuvuodesta 2019. Wood City on SRV:n ja Stora Enson yhteishanke.

Wood City rakennetaan massiivipuusta. Puukerrostalot rakennetaan Stora Enson Varkaudessa valmistamilla LVL- eli viilupuupaneeleilla. Uudet, innovatiiviset rakentamisen järjestelmät ovat mahdollistaneet massiivipuun tulon betonin ja teräksen perinteisesti hallitsemiin rakentamisen loppukäyttökohteisiin.

Nopeaa rakentamista ilman sääsuojaa

Wood Cityssä sovellettava ja esivalmistettuihin elementteihin perustuva massiivipuurakentamisen menetelmä on Euroopan maissa laajasti käytetty. Tämän turvallisen ja nopean rakennusmenetelmän erityispiirre on se, että rakennuksen massiivipuurunko voidaan asentaa ilman sääsuojausta. Menetelmää sovelletaan kuitenkin Suomessa nyt ensimmäistä kertaa monikerroksisiin massiivipuurakennuksiin.

“Ilman sääsuojaa rakentaminen on hyvin yleinen menetelmä, jota on käytetty puurakentamiseen jo vuosisatojen ajan. Se soveltuu hyvin puulle, joka on orgaaninen ja luonnollinen materiaali. On tärkeää todeta, että kosteussuojaus eri materiaaleille suunnitellaan ja toteutetaan äärimmäisen huolellisesti. Kaikki tarvittavat toimet ja riskienhallinta on mietitty ja testattu yksityiskohtaisesti etukäteen mukaan lukien Helsingin kaupungin rakennusvalvonnan hyväksymä kosteudenhallintasuunnitelma. Lisäksi rakennukseen asennetaan sekä työaikaiset että pysyvät kosteusanturit”, toteaa Stora Enson Building Solutions -yksikön johtaja Petri Perttula.

Rungon nopea pystytys on yksi massiivipuuelementtien käytön suurimmista hyödyistä. Asennus on huomattavasti nopeampaa kuin perinteisillä ratkaisuilla, usein kaksikin kertaa nopeampaa. Kun rakennuksen runko on pystytetty, saadaan katto suljettua vain muutamassa tunnissa. Raitis ilma kulkee edelleen julkisivun ilmanvaihtoaukkojen läpi. Näin rakennus asettaa itsensä luonnollisesti oikeaan kosteustasoon. Sisätilojen asennustyöt voidaan aloittaa hyvin nopeasti, ja rakennuksen kosteudelle alttiiksi joutumisen riskejä pienennetään luonnollisen menetelmän avulla.

Wood Cityn ensimmäisen puukerrostalon elementtien asennuksen arvioidaan kestävän keskimäärin alle viikon kunkin kerroksen osalta. LVL-rungon arvioitu kokonaisasennusaika on alle seitsemän viikkoa jatkuvaa työaikaa.

Puurakennukset ovat kilpailukykyinen vaihtoehto

Puu on uudelleenkäytettävä, uusiutuva, ekologisesti kestävä ja hintakilpailukykyinen rakennusmateriaali, jolla on tieteellisesti todistettuja terveyshyötyjä. Puulla on alhaisemmat hiilidioksidipäästöt verrattuna moneen muuhun rakennusmateriaaliin ja se toimii pitkäaikaisena hiilivarastona.

“Teolliset prosessit ja innovatiiviset konseptit tekevät puurakentamisesta erittäin kilpailukykyisen ja kestävän vaihtoehdon. Haluamme kasvattaa tietoisuutta siitä, miten puun käyttö rakennusmateriaalina on ilmaston kannalta älykäs valinta ja kestävä ratkaisu väestönkasvun ja kaupungistumisen tarpeisiin. Koska puu on ainoa täysin uusiutuva rakennusmateriaali, se on lyömätön myös ympäristön kannalta”, kertoo Stora Enson Wood Products -divisioonan johtaja Jari Suominen.

 

Lisätietoja:
Liisa Nyyssönen, viestintäjohtaja, Suomen mediasuhteet, puh. 040 544 3491
Ingrid Peura, viestintäpäällikkö, Stora Enso Wood Products, puh. 040 6377 141